Menu
Punten

Serveer je een delicate consommé van ossenstaart, dan moet je de tijd nemen. Zes uur lang de ingrediënten laten trekken, de bouillon klaren en vervolgens zeven. Maar in de meeste keukens is daar helemaal geen tijd voor. Gelukkig trek je met de Knorr Professional bouillons een (smaak)sprintje.  
Geen uren, maar seconden

Geen uren, maar seconden

Het hoeft geen vier tot zes uur te duren voordat je een bouillon hebt, met de bouillonpoeders ben je klaar in een fractie van die tijd. Bij veel gerechten proeven je gasten niet eens het verschil tussen de versie met een zelfgemaakte bouillon of een bouillon op basis van Knorr Professional. 

Volledig in balans

Volledig in balans

In een rijkgevulde risotto zitten zoveel sterke smaken – de parmezaan, gebakken paddenstoelen en misschien wat truffel – dat de bouillon niet nadrukkelijk wordt opgemerkt. Hetzelfde geldt voor gnocchi, polenta of pompoensoep. Juist omdat de bouillon volledig in balans, knalt deze niet in een gerecht. 

1. Kippenbouillon

1. Kippenbouillon

Kippenbouillon – verkrijgbaar als Authentieke en Krachtige bouillon – is een alleskunner. Als je maar één bouillon in je keuken kan hebben staan, dan moet het deze zijn. De veelzijdige bouillon geeft een diepe smaak aan groentebereidingen, soepen, sauzen en vleesgerechten. 

Recept tips

Deze gerechten zijn gemakkelijk gemaakt door Knorr Professional Kippenbouillon in te zetten: 

  1. Catalaanse drumsticks met linzen en olijven 
  2. Risotto met ovengeroosterde pastinaak, maiskip en salie 
  3. Thaise noedelsoep met rode curry en limoenblad 
  4. Bulgursalade met geroosterde pompoen
  5. Sukade met geroosterde ui, polenta en rode wijn
2. Visbouillon

2. Visbouillon

Je gast verwacht consistentie. Als iemand terugkomt voor je heerlijke bouillabaisse moet die dus precies hetzelfde smaken als de keer daarvoor. Met de Authentieke Visbouillon – bereid met vis uit Noorse wateren – wordt het makkelijk om je gerecht telkens weer hetzelfde te laten smaken. 

Zeker nu er meer ongeschoold personeel in de keuken staat is z’n constante basis een uitkomst. Die medewerkers leer je wat je op de klep wil zien staan. Een bouillon tot in perfectie tweaken is voor hen lastig, maar met betrouwbare ingrediënten zoals onze visbouillon bereikt ook een beginnende kok steeds hetzelfde eindresultaat. 

Recept tip

De Knorr Professional Visbouillon Authentiek is nu glutenvrij! Probeer deze constante smaakmaker uit voor het op smaak brengen van de ragout in een klassieke pasteitje van Noordzeevis

3. Groentebouillon

3. Groentebouillon

Het maken van een goede groentebouillon is voor veel chefs een uitdaging. Niet alle groenten geven een lekker resultaat en als je even niet oplet smaakt je bouillon als doorgekookte bloemkool. Dan kun je de hele pan door de gootsteen gieten, want dat vindt niemand lekker. 

De Knorr Professional Groentebouillon Krachtig  lust gelukkig iedereen! De bouillon is zelfs geschikt voor mensen die glutenvrij, lactosevrij of veganistisch eten. De Groentebouillon Authentiek sluit bovendien perfect aan op de wensen van de gast van nu. Die is gemaakt van duurzaam geteelde groenten, verpakt in gerecyclede en recyclebare verpakkingen, vegan en volledig vrij van gedeclareerde allergenen. Altijd goed dus!

Recept tips

Ontdek het gemak van deze groentebouillons in: 

4. Vleesbouillon

4. Vleesbouillon

Maak jij wel eens vleesfond from scratch? Ook dan komt de Vleesbouillon Authentiek of Vleesbouillon Krachtig van pas. Voeg wat bouillonpoeder toe en je hoeft de fond minder lang in te koken om hetzelfde smaakresultaat te krijgen. Zo kost de bereiding minder tijd én houd je meer fond over. Win-win! 

Recept tips

Maar er zijn meer mogelijkheden met de vleesbouillons dan alleen fond. Speel bijvoorbeeld eens met verrassende texturen op basis van Knorr Professional Vleesbouillon, zoals in deze recepten:

5. Bospaddenstoelen- bouillon

5. Bospaddenstoelen- bouillon

Paddenstoelen en boleten zijn kostbare ingrediënten. Je kookt niet zomaar een paar kilo oesterzwammen en cantharellen voor een lekkere bouillon, wanneer je die vervolgens alleen gebruikt om pasta in te koken.

 Maar dat hoeft ook niet, want met de Knorr Bospaddenstoelenbouillon Authentiek heb je dezelfde umamibasis voor een vegetarisch of veganistisch gerecht. Zo bespaar je geld én tijd. Door de vernieuwde receptuur is de bouillon nu vrij van gluten, lactose en gedeclareerde allergenen. 

Recept tip

Ontdek de hartigheid die de bospaddenstoelenbouillon kan brengen in dit recept voor handgerolde couscous met vijgen en bospaddenstoelen.  

6. Runderbouillon

6. Runderbouillon

De klassieke runderbouillon is de moeder aller bouillons. Deze smaakmaker kan in elke fase van de bereiding gebruikt worden. De Knorr Runderbouillon Krachtig – nu glutenvrij en lactosevrij – heeft een meer uitgesproken smaak dan de vleesbouillon. Toch blijft het een gebalanceerd startpunt voor de meest uiteenlopende gerechten.

Recept tip

Creëer je eigen smaak met de Runderbouillon als basis. Geef de bouillon bijvoorbeeld een Aziatische twist in deze Koreaanse rundvleessoep met kimchi en rijst

Wil jij als drukke chef ook vaker een smaaksprintje trekken? Bestel een gratis sample! Dan ervaar je zelf hoe de Knorr Professional bouillons jouw werk vereenvoudigen en zorgen voor een consistenter eindresultaat voor je gast.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu