Menu
Punten

Ingrediënten

+

soep

garnituur

  • venkel 200.0 g
  • brioche brood 1.0 stuks
  • roomboter, geklaard
  • bosui 3.0 st

opmaak

  • venkel
  • waterkers 1.0 bos
  • bosui
  • brioche brood

Bisque, zou volgens theorie afkomstig zijn van het Franse Biscaje. Een andere theorie leert ons dat het afgeleid is van het Franse woord “bis cuites” wat tweemaal gekookt betekent.

...

Bereiding

  1. soep

    Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.

    Laat de soep gedurende 5 minuten rustig koken.

    Snijd de garnalen in kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe.

  2. garnituur

    Maak de venkel schoon, snijd deze brunoise en blancheer ze.

    Snijd het briochebrood in mooie dobbelsteentjes en bak ze krokant in de geklaarde boter.

    Snijd de bosui in ringetjes.

  3. opmaak

    Verdeel de brunoise van venkel in de soepkommen en schep de soep erop.Maak de soep af met waterkers, bosui ringetjes en serveer er briochebroodcroutons bij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu