Menu
Punten

Ingrediënten

+

Eend

  • eendenborst 5.0 st
  • zout en peper
  • boter, geklaarde 30.0 g

Saus

Bieten

Opmaak

  • Klaverzuring 1.0 bakje

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Eend

    • Maak de eendenborsten schoon en kruid ze met zout en peper.
    • Bak ze mooi rosé in de geklaarde boter, laat ze rusten en snijd ze.
  2. Saus

    • Blus de pan af met het kriekenbier.
    • Voeg de suiker toe en reduceer het geheel tot ca. de helft in.
    • Voeg de demi glace toe en breng de saus opnieuw aan de kook.
    • Bind de saus met de Maizena Express.
    • Voeg de kersen toe en laat ze even meegaren.
  3. Bieten

    • Meng het bietensap met de balsamico vinaigrette en breng op smaak met de smoke. 
    • Snijd de gekookte bietjes in stukken en laat ze in de vinaigrette marineren.
  4. Opmaak

    • Verdeel de eendenborst samen met de bietjes over de borden.
    • Leg de radicchio, witlof en roodlof blaadjes erbij en garneer met wat klaver.
    • Schep de saus en de kersen erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu