Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pasteideeg

  • bloem 560.0 g
  • boter 225.0 g
  • zout
  • eidooier 130.0 g
  • koud water 90.0 ml

Vulling

  • kalfsvlees 300.0 g
  • varkensvlees 200.0 g
  • kippendijvlees 250.0 g
  • vers vet spek 150.0 g
  • kipfilet 100.0 g
  • scharrel eieren 2.0 st
  • sjalotjes, fijngesneden 60.0 g
  • boerenachterham 75.0 blokjes
  • ossentong, brunoise 75.0 g
  • cognac 1.0 dl
  • zout en peper
  • Room 2.0 dl

Saus


In de Engelse kip pasteitjes zit de saus meestal in de pastei zelf verwerkt. Onze pastei wordt pas op het laatste moment verrijkt met een mooie truffeljus.

...

Bereiding

  1. Pasteideeg

    Meng de bloem met de boter en het zout.
    Voeg de eidooier en het water toe.
    Laat het deeg tenminste 1 uur rusten
  2. Vulling

    Draaivan het kalfsvlees, varkensvlees, kippendijen, vetspek en de kipfilet grof gehakt.
    Roer het ei samen met de roomlos en vermeng dit met het gehakt.
    Meng de sjalotjes, ham en de ossentong erdoor en breng op smaak met cognac, zout en peper.
  3. Pastei

    Rol het deeg uit op 0,5 cm dikte.
    Bekleed de tien ingevette vormpjes ermee.
    Verdeel de vulling en dek het geheel met een plakje deeg af.
    Bestrijk met ei en bak af op 160ºC gedurende ca. 35 minuten naar gelang de grootte van de pasteitjes.
  4. Saus

    Snijd de sjalotjes en de champignons fijn en zweet beide aan in wat boter
    Blus het geheel af met de Madera.
    Voeg de demi glace en de truffeljus toe en laat het geheel iets reduceren.
    Passeer de jus en voeg eventueel wat fijngesneden truffel toe.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu