Menu
Punten

Ingrediënten

+

Maiskip

  • maïskipfilet met vel 10.0 st
  • Merquez, gevogelte worstjes 8.0 st
  • zout en peper
  • olijfolie
  • geklaarde boter

Jus

Garnituur

  • aardappels 4.0 st
  • geroosterde paprika 3.0 st

Opmaak

  • Salad Peas 1.0 bakje
  • cru tomaat

Door de maïskip vacuüm te garen behoud je een mooie structuur en blijft de merquez mooi onder de huid zitten. Door de maïskip op het laatste moment te bakken wordt de huid mooi krokant.

...

Bereiding

  1. Maiskip

    • Maak de kipfilets schoon en haal de merquez worstjes leeg.
    • Verdeel het merquezvlees onder de huid van de filets en kruid ze met zout en peper.
    • Trek ze los van elkaar vacuüm met een klein beetje olijfolie.
    • Gaar ze gedurende 30 minuten op 68ºC in de combi steamer.
    • Haal de kipfilets uit het vacuüm en bak ze aan beide kanten in deboter.
  2. Jus

    • Verhit een klein beetje olijfolie in een sauspan en voeg de knoflook en de paprika toe.
    • Voeg de demi glace toe en breng het geheel aan de kook en laat iets reduceren.
  3. Garnituur

    • Snijd de aardappel in plakjes en steek ze uit met een ronde steker.
    • Blancheer ze kort en bak vervolgens om en om in watboter en kruid ze na met wat zout.
    • Steek de geroosterde paprika uit met dezelfde steker.
    • Leg de plakjes aardappel en paprika om en om op elkaar en verwarm deze nog even in de oven.
  4. Opmaak

    • Snijd de kipfilets en serveer deze met de paprika en aardappelplakjes.
    • Maak het geheel af met de Salad peas en degedroogdetomaten flakes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu